Svaka vrsta mesa zahteva drugačiju termičku obradu ako želite da na kraju bude mekano i ukusno. Govedina se sprema tako što se duže krčka u sosu, a ono što poboljšava ukus je svakako kiseli krastavac. Isprobajte ovaj recept i poslužite goveđe meso za ručak, a prilog koji se najbolje slaže je svakako pire krompir.
- Sastojci:
- 500 g goveđeg mesa
- 2 crna luka
- 2 veća kisela krastavca
- 3 kašike kisele pavlake
- 1/2 kašičice korijandera
- voda
Priprema:
Isecite meso i crni luk krupnije, pa propržite u tiganju. Zatim dodajte kiseli krastavac isečen na trake, pavlaku, posolite, pobiberite, pospite korijanderom i promešajte. Sipajte malo vode i poklopite. Kuvajte nekih 25-30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem