Svaka vrsta mesa zahteva drugačiju termičku obradu ako želite da na kraju bude mekano i ukusno. Govedina se sprema tako što se duže krčka u sosu, a ono što poboljšava ukus je svakako kiseli krastavac. Isprobajte ovaj recept i poslužite goveđe meso za ručak, a prilog koji se najbolje slaže je svakako pire krompir.
- Sastojci:
- 500 g goveđeg mesa
- 2 crna luka
- 2 veća kisela krastavca
- 3 kašike kisele pavlake
- 1/2 kašičice korijandera
- voda
Priprema:
Isecite meso i crni luk krupnije, pa propržite u tiganju. Zatim dodajte kiseli krastavac isečen na trake, pavlaku, posolite, pobiberite, pospite korijanderom i promešajte. Sipajte malo vode i poklopite. Kuvajte nekih 25-30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus