Ne postoji osoba koja nije ljubitelj piletine. Bataci, krilca i ostalo meso je sočnije od belog i priprema se lakše. Ali belo meso je jeftinije i ako ga pravilno spremite neće biti suvo. Predlažemo vam recept za meso iz rerne koje je preliveno ukusnim umakom. Ručak je na stolu za manje od sat vremena, a ne postoji šansa da vam ne uspe. Ovaj video je izuzetno popularan na YouTube-u i videlo ga je preko 4 miliona ljudi.
- Sastojci:
- 2 pileća filea
- 2 jajeta
- 70 g tvrdog sira
- 7 kašika kisele pavlake
- 1/2 kašičice italijanskog začina
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1-2 kašike ulja
- 1-2 paradajza
Priprema:
Isecite meso na kockice, pa ga poređajte u nauljenu vatrostalnu posudu. U drugoj posudi umitete jaja koja ste posolili i pobiberili, pa dodajte ostale začine. Zatim dodajte pavlaku i rendani sir (ostavite malo sa strane) i dobro promešajte. Prelijte preko mesa i promešajte da meso lepo upije sos. Zatim poređajte paradajz isečen na kolutove, pa pospite preostalim rendanim sirom. Pokrijte alu folijom i pecite na 200°C oko 25 minuta, a zatim uklonite foliju i pecite još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Beskvasni hleb od heljde
Trikovi da iskoristite previše kiselo testo, koje ne može da naraste
Sezonska pasta sa bundevom