Ne postoji osoba koja nije ljubitelj piletine. Bataci, krilca i ostalo meso je sočnije od belog i priprema se lakše. Ali belo meso je jeftinije i ako ga pravilno spremite neće biti suvo. Predlažemo vam recept za meso iz rerne koje je preliveno ukusnim umakom. Ručak je na stolu za manje od sat vremena, a ne postoji šansa da vam ne uspe. Ovaj video je izuzetno popularan na YouTube-u i videlo ga je preko 4 miliona ljudi. 

  • Sastojci:
  • 2 pileća filea 
  • 2 jajeta 
  • 70 g tvrdog sira 
  • 7 kašika kisele pavlake
  • 1/2 kašičice italijanskog začina 
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1-2 kašike ulja 
  • 1-2 paradajza 

Priprema: 
Isecite meso na kockice, pa ga poređajte u nauljenu vatrostalnu posudu. U drugoj posudi umitete jaja koja ste posolili i pobiberili, pa dodajte ostale začine. Zatim dodajte pavlaku i rendani sir (ostavite malo sa strane) i dobro promešajte. Prelijte preko mesa i promešajte da meso lepo upije sos. Zatim poređajte paradajz isečen na kolutove, pa pospite preostalim rendanim sirom. Pokrijte alu folijom i pecite na 200°C oko 25 minuta, a zatim uklonite foliju i pecite još 10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE