Đuveč je tursko, rumunsko i balkansko varivo od mesa i povrća, slično francuskoj supi ratatuj. Pravi se od mesa, maslina, paradajza, gljiva, luka, začinskog bilja i začina, a obično se poslužuje uz mešanu salatu. Od mesa se mogu koristiti piletina, svinjetina, jagnjetina ili govedina, a ponekad i riba, ali meso se može izostaviti. Korišćeno povrće: luk, paradajz, paprika, tikvice, patlidžan, grašak, krompir i šargarepa. Pored toga, dodaju se i keleraba, boranija i slatki kupus, kao i pirinač. Od začina se dodaju: crvena paprika i začinsko bilje, kao i još neka druga. Jelo može biti prženo ili pečeno. Ovaj recept za lažni đuveč će vam dobro doći kada poželite nešto brzo, a ukusno i zasitno.

  • Sastojci:
  • 400 g smrznutog povrća po izboru
  • 300 ml ključale vode
  • 1 šolja pirinča
  • 2 kobasice 
  • 1 kašika paradajz paste
  • so, začini
  • ulje

Priprema:

U tiganju na ulju propržite kobasice isečene na kolutove. Kada porumene dodajte odmrznuto povrće i pirinač. Dobro promešajte pa začinite po ukusu, dodajte paradajz pastu i nalijte kipućom vodom. Poklopite, pa kada provri krčkati još 20 minuta na laganoj vatri.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE