Govedina je meso koje se teško kuva da bi bilo i zdravo i ukusno. Većina domaćica zato i izbegava da priprema ovu vrstu mesa, jer često bude previše gumeno. Postoji više razloga za to, a u nastavku teskta pročitajte kako da napravite savršeno mekanu i ukusnu govedinu. Nikako nemojte da ostavite da se govedina dugo krčka, jer će tako biti izuzetno tvdra. Jeste da dinstanje omekšava neke vrste mesa, ali to ovde nije slučaj. Meso postaje mekše ako uništite kolagen u tvrdim vlaknima, a to ćete uraditi na nekoliko načina. 

Postoje 3 stvari na koje treba da obratite pažnju kako bi meso ispalo savršeno. Prvo što je potrebno da uradite, ako nemate sveže meso, jeste da ga pravilno odmrznete. To znači da ne požurujete proces, nego na vreme izvadite meso i stavite ga u frižider da se lagano otapa. Zatim napravite marinadu koja treba da bude malo kiselija. Koristite sirće, limun i začine i tako ćete pre termičke obrade malo omekšati vlakna. Poslednja stvar koju treba da uradite jeste da napravite par rezova nožem preko vlakana, a zatim i da ga malo izlupate čekićem za meso. Zatim meso pecite ili pržite u zavisnosti šta vam piše u receptu. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE