Ne usuđuje se svaka domaćica da napravi testo jer misli kako joj neće uspeti. Ako želite mekana peciva poput kiflica ili buhtli, onda isprobajte ovaj recept. Ne postoji šansa da vam ne uspe, a sve što treba da uradite je da sjedinite sastojke. Ono što ovo testo čini mekanim je puter, a umesto njega možete da probate i jogurt da koristite. Ostavite da naraste i nakon toga napravite šta god poželite. 

  • Sastojci: 
  • 300 ml toplog mleka 
  • 100 ml tople vode 
  • 2 kašike šećera 
  • 25 g kvasca 
  • 1 jaje 
  • 100 ml ulja 
  • 1 kašičica soli 
  • 750 g brašna 
  • 50 g putera 

Priprema:
Pomešajte toplo mleko, vodu, šećer i izdrobite kvasac. Promešajte, a zatim dodajte jaje, ulje, so i brašno. Umesite testo, pa dodajte puter sobne temeprature koji ste isekli na kockice. Dobro umesite da se svi sastojci sjedine. Pokrijte i ostavite da odstoji 40 minuta. Zatim testo razvucite i pravite šta god poželite, možete i slano, ali i slatko pecivo. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE