Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TESTO MEKANO KAO OBLAK: Potreban je samo jedan trik sastojak i napravićete najlepša slatka i slana peciva

Autor Sanja Belinić

Naučite kako se sprema najmekše testo ikada, a tajna je u jednom sastojku.

 Kako se pravi mekano testo Izvor: Printscreen/YT/Yasemin Gotovit

Ne usuđuje se svaka domaćica da napravi testo jer misli kako joj neće uspeti. Ako želite mekana peciva poput kiflica ili buhtli, onda isprobajte ovaj recept. Ne postoji šansa da vam ne uspe, a sve što treba da uradite je da sjedinite sastojke. Ono što ovo testo čini mekanim je puter, a umesto njega možete da probate i jogurt da koristite. Ostavite da naraste i nakon toga napravite šta god poželite. 

  • Sastojci: 
  • 300 ml toplog mleka 
  • 100 ml tople vode 
  • 2 kašike šećera 
  • 25 g kvasca 
  • 1 jaje 
  • 100 ml ulja 
  • 1 kašičica soli 
  • 750 g brašna 
  • 50 g putera 

Priprema:
Pomešajte toplo mleko, vodu, šećer i izdrobite kvasac. Promešajte, a zatim dodajte jaje, ulje, so i brašno. Umesite testo, pa dodajte puter sobne temeprature koji ste isekli na kockice. Dobro umesite da se svi sastojci sjedine. Pokrijte i ostavite da odstoji 40 minuta. Zatim testo razvucite i pravite šta god poželite, možete i slano, ali i slatko pecivo. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti