Domaće kifliice nema ko ne voli. One nezaobilazan deo posluženja na raznim proslavama bez obzira da li su slane ili slatke. Pripremljene po receptu u nastavku možete ih filovati po izboru, sa sirom, džemom ili nadevom za picu. Testo je toliko mekano da kiflice ispadnu zaista fantstične.
- Sastojci:
- 400 ml toplog mleka
- 100 g šećera
- 7 g suvog kvasca
- 1 jaje
- 1 kašika ulja
- prstohvat soli
- 1 kesica vanilin šećera
- 600 g brašna
- 100 g putera, rastopljenog
- mleko i puter za premazivanje
Priprema:
U činiji pomešajte toplo mleko, šećer i instant kvasac. Dobro umutite i ostavite da odstoji 10 minuta. Sipajte ulje, dodajte jaje i vanilin šećer, pa umutiti da se sjedini. Umešajte brašno i so, pa počnite da mešate testo varjačom. Zatim nastavite da ga mesite rukama dok se ne sjedini. Dodajte puter i nastavite da mesite dok ne dobijete elastično testo. Pokrijte i ostavite da odstoji 1 sat.
Dobijeno testo podeliti na 10-12 delova i svaki deo uvaljati u lopticu. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da odstoji 15 minuta. Svaku lopticu razvaljajte u dugačak ovalni oblik. Presavijte oval na pola po dužini i urolajte da dobijete kiflicu. Nastavite sa preostalim testom. Poređajte kiflice na pleh obložen pek papirom. Pokrijte i ostavite da odstoji 15-20 minuta. Zagrejte rernu na 180°C. Kiflice premažite mlekom i pecite 25 minuta. Kada su gotove, premažite svaku kiflicuputerom i uživajte!
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom