Nema lepšeg mirisa nego onog koji se širi kućom kada se domaći hleb iznese na sto. Još kada ga premažete istopljenim puterom pomešanim sa mirođijom i belim lukom, ne postoji ništa bolje. Za pripremu su potrebni osnovni sastojci koje svaka domaćica ima kod kuće, a testo se lako meso. Posle se poslaže u tiganj i peče nekih 20-ak minuta. Služite ga dok je vruć, ali i kada se ohladi je jednako ukusan.
- Sastojci:
- 250 ml tople vode
- 1 kašika šećera
- 7 g suvog kvasca
- 1 kašičica soli
- 450 g brašna
- 30 ml ulja
- 2-3 čena belog luka
- 60 g putera
- malo mirođije
Priprema:
U toploj vodi razmutite šećer i kvasac. Promešajte, pokrijte krpom i ostavite da odstoji bar 10 minuta. Zatim u tu smesu dodajte so i prosejano brašno. Promešajte. Dodajte ulje i umesite. Stavite u nauljenu posudu i pokrijte providnom folijom, a onda i krpom i ostavite na toplom da odmori nekih 40 minuta. Premesite testo i podelite na 8 delova. Oblikujte loptice i poređajte ih u suv tiganj. Pokrijte i ostavite da odmori 20 minuta. Zatim poklopite i pecite na niskoj temperaturi oko 15 minuta. Skinite poklopac, preko stavite pek papir i onda preko stavite tanjir, pa okrenite tiganj. Hleb vratite u tiganj sa sve pek papirom. Ponovo poklopite i pecite na niskoj temepraturi još nekih 8 minuta. Istopite puter, pa dodajte seckanu mirođiju i mleveni beli luk i premažite hleb.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu