Domaća pogača je uvek rado viđena na svačijoj trpezi, ali većina domaćica odbija da sprema, jer misle da je komplikovano i da im neće uspeti. Ovo je jednostavan recept za mekanu pogaču od 4 sastojka koja se lako mesi, ali ono što je najlepše je način na koji je ukrašena. Pomislićete kako je trebalo mnogo vremena da se napravi ovakva šara, a sve je nikad prostije. Uzmite bakin milje i samo pospite brašnom.
- Sastojci:
- oko 1 kg brašna
- 250 ml jogurta
- 550 ml kisele vode
- malo soli
Priprema:
U rerni na 250°C zagrejte pleh u kojem ćete peći hleb. U posudi sjedinite brašno i so, pa postepeno sipajte kiselu vodu, a onda i jogurt. Umesite testo, pa ga prebacite na pobršanjenu površinu i malo premesite. Napravite željeni oblik, a testo možete da podelite i na 2 dela. Testo malo nauljite, pa na par mesta izbockajte čačkalicom. Preko pogače stavite čist milje i pospite brašno. Laganim pokretima sklonite milje i iz rerne izvadite vruć pleh, pa stavite pogaču na njega. Zatim pecite pola sata i onda pokrijte krpom, pa pustite da odmore nekih 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem