Ovo je najlakši recept da umesite pogaču, a ovako lepu šaru dobićete pomoću ukrasa koji je nekada stajao na televizoru.

Domaća pogača je uvek rado viđena na svačijoj trpezi, ali većina domaćica odbija da sprema, jer misle da je komplikovano i da im neće uspeti. Ovo je jednostavan recept za mekanu pogaču od 4 sastojka koja se lako mesi, ali ono što je najlepše je način na koji je ukrašena. Pomislićete kako je trebalo mnogo vremena da se napravi ovakva šara, a sve je nikad prostije. Uzmite bakin milje i samo pospite brašnom.
- Sastojci:
- oko 1 kg brašna
- 250 ml jogurta
- 550 ml kisele vode
- malo soli
Priprema:
U rerni na 250°C zagrejte pleh u kojem ćete peći hleb. U posudi sjedinite brašno i so, pa postepeno sipajte kiselu vodu, a onda i jogurt. Umesite testo, pa ga prebacite na pobršanjenu površinu i malo premesite. Napravite željeni oblik, a testo možete da podelite i na 2 dela. Testo malo nauljite, pa na par mesta izbockajte čačkalicom. Preko pogače stavite čist milje i pospite brašno. Laganim pokretima sklonite milje i iz rerne izvadite vruć pleh, pa stavite pogaču na njega. Zatim pecite pola sata i onda pokrijte krpom, pa pustite da odmore nekih 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.