Domaća pogača je uvek rado viđena na svačijoj trpezi, ali većina domaćica odbija da sprema, jer misle da je komplikovano i da im neće uspeti. Ovo je jednostavan recept za mekanu pogaču od 4 sastojka koja se lako mesi, ali ono što je najlepše je način na koji je ukrašena. Pomislićete kako je trebalo mnogo vremena da se napravi ovakva šara, a sve je nikad prostije. Uzmite bakin milje i samo pospite brašnom.
- Sastojci:
- oko 1 kg brašna
- 250 ml jogurta
- 550 ml kisele vode
- malo soli
Priprema:
U rerni na 250°C zagrejte pleh u kojem ćete peći hleb. U posudi sjedinite brašno i so, pa postepeno sipajte kiselu vodu, a onda i jogurt. Umesite testo, pa ga prebacite na pobršanjenu površinu i malo premesite. Napravite željeni oblik, a testo možete da podelite i na 2 dela. Testo malo nauljite, pa na par mesta izbockajte čačkalicom. Preko pogače stavite čist milje i pospite brašno. Laganim pokretima sklonite milje i iz rerne izvadite vruć pleh, pa stavite pogaču na njega. Zatim pecite pola sata i onda pokrijte krpom, pa pustite da odmore nekih 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus