Lažni uštipci, lenja pita... ovo pecivo možete da nazove kako god hoćete, ali fenomenalan ukus i laku pripremu ne možete da poreknete. Trebaju vam osnovni sastojci za ovo divno slano pecivo, koji se samo pomešaju i isprže, a zahvaljujući jogurtu su izuzetno mekane. Nema nikakvog mešenja i čekanja da odstoji, a ukus je lepši nego da ste kupili u pekari.
- Sastojci:
- 350 ml kefira ili jogurta
- 2 kašike kisele pavlake
- 2 jajeta
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 260 g brašna
- Za punjenje:
- 100 g šunke
- 1 paradajz
- 80-100 g sira
- peršun
Priprema:
U jogurt dodajte jaja, pavlaku i sodu bikarbonu i dobro sjedinite. Zatim sipajte brašno. Promešajte i dodajte iseckanu šunku i paradajz, rendani sir i seckani peršun. Opet dobro promešajte i kašikom vadite smesu, pa sipajte u tiganj u kojem ste zagrejali malo ulja. Pržite sa obe strane.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom