Ne postoji lakši recpet za domaći hleb od ovog, a peče se u već zagrejanoj posudi, pa će i ukus biti bolji. Nema nište lepše kad ujutru kuća zamiriše na pekaru, a vi poslužite vrući, domaći hleb koji je hrskav spolja, a mekan iznutra. Zbog svoje jednostavne pripreme, ovaj recept za hleb je popularan na YouTube-u gde ima preko 17 miliona pregleda, a može stavarno svako da ga napravi.
Sastojci:
3 šolje brašna
1/4 kašičice kvasca
1 kašičica soli
1,5 šolje tople vode
Priprema:
U posudu sipajte brašno, kvasac, so i vodu. Varjačom sjedinite, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji nekih 3 sata. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu, pospite ga brašnom, oko dve kašike i kraj prebacite ka unutra nekoliko puta. Testo stavite pek papir i pokrijte krpom dok se rerna ne zagreje. U rernu stavite dublju posudu sa poklopcem u kojoj ćete peći hleb i zagrejte na 230°C. Izvadite posudu iz rerne i prebacite u nju testo sa sve pek papirom i poklopite. Pecite 30 minuta, pa skinite poklopac i izvadite pek papir (a i ne morate). Vratite u rernu i pecite još 15-30 minuta, u zavisnosti koliko želite da bude krckava korica.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus