Svima nam se desi da nam ostane nekoliko parčića bajatog hleba koji se danima razvlači po kući i nikako da bude pojeden. Da ga ne biste na kraju bacili od njega možete napraviti ukusne slane mafine. Peku se samo 10 minuta, a za pripremu vam treba isto toliko. A ukoliko želite da isprobate još neki specijalitet od starog hleba probajte punjeni bajati hleb.

  • Sastojci:
  • 7-8 kriški hleba 
  • pola šolje mleka
  • 2 jajeta
  • 200 g kačkavalja
  • pola crnog luka srednje veličine
  • 2 čena belog luka
  • pola kašičice soli i bibera
  • prstohvat ljute paprike
  • Po 1 kašičica: bosiljka, dimljene paprike, origana

Priprema:

Kriške hleba isecite na manje kockice. Prelijte mlekom i ostavite oko 10-15 minuta. Za to vreme isecite crni luk na male kockice, beli izgnječite, a sir narendajte. U natopljeni hleb dodati jaja i izblendati štapnim mikserom. Dodajte crni i beli luk, začine, 2/3 sira i dobro izmešajte. Stavite smesu u kalup za mafine i poravnajte. Odozgo posuti ostatak sira. Stavite mafine u rernu zagrejanu na 180 stepeni oko 10 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE