Svima nam se desi da nam ostane nekoliko parčića bajatog hleba koji se danima razvlači po kući i nikako da bude pojeden. Da ga ne biste na kraju bacili od njega možete napraviti ukusne slane mafine. Peku se samo 10 minuta, a za pripremu vam treba isto toliko. A ukoliko želite da isprobate još neki specijalitet od starog hleba probajte punjeni bajati hleb.
- Sastojci:
- 7-8 kriški hleba
- pola šolje mleka
- 2 jajeta
- 200 g kačkavalja
- pola crnog luka srednje veličine
- 2 čena belog luka
- pola kašičice soli i bibera
- prstohvat ljute paprike
- Po 1 kašičica: bosiljka, dimljene paprike, origana
Priprema:
Kriške hleba isecite na manje kockice. Prelijte mlekom i ostavite oko 10-15 minuta. Za to vreme isecite crni luk na male kockice, beli izgnječite, a sir narendajte. U natopljeni hleb dodati jaja i izblendati štapnim mikserom. Dodajte crni i beli luk, začine, 2/3 sira i dobro izmešajte. Stavite smesu u kalup za mafine i poravnajte. Odozgo posuti ostatak sira. Stavite mafine u rernu zagrejanu na 180 stepeni oko 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem