Napravite burek sa mesom u domaćoj radinosti sa bogatim nadevom, hrskavom korom i ukusom koji pokreće sva čula. Po ovom receptu su ga spremale domaćice širom bivše Jugoslavije. Obično se služio za doručak uz šolju jogurta ili kiselog mleka i bio je omiljen kako deci, tako i odraslima.

  • Sastojci:
  • pakovanje gotovih kora
  • 3 šoljice mleka
  • 1 šoljica vode
  • 1 šoljica ulja
  • 1 kašičica soli
  • Za nadev:
  • 2 glavice crnog luka
  • 300-350 g mlevenog mesa
  • so, biber
  • ulje za prženje

Priprema:

Pakovanje kora podelite na dva jednaka dela. Mleko, vodu, ulje i so pomešajte pa zagrejte. Napravite fil tako što ćete na ulju da propržite seckan luk sa mlevenim mesom. Pred kraj začinite solju i biberom. Podmažite pleh u kom ćete da pečete i prvu koru stavite suvu, a sve ostale umočite u zagrejanu tečnost od ulja, mleka, vode i soli. Na pola poređanih kora stavite fil, a preko stavite drugu polovinu kora koje isto umačete u tečnost. Ostavite da odstoji pola sata pre pečenja.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE