Ove domaće lepinje bez kvasca su odličan predlog kada vam u kući ponestane hleba. Sastojke svaka domaćica obično ima u svojoj kuhinji. Njihova priprema traje samo 5 minuta + 20 minuta pečenja. Dovoljno je pomešati sve sastojke, formirati lepinje i ispeći. Sve se dešava bez čekanja da testo naraste! Lepinje bez kvasca odlično idu uz mnoga jela. Bilo da se radi o pljeskavicama za ručak, supi ili sendvičima za doručak ili večeru - ove ukusne lepinje možete poslužiti uz šta god želite!
- 450 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica sode bikarbone
- 350 g grčkog jogurta (sobne temperature)
- Još:
- jaje za premazivanje
- susam
Priprema:
Prvo stavite suve sastojke u činiju, odnosno brašno, šećer, so i sodu. Mešajte kašikom dok se ne sjedini. Zatim dodajte jogurt i umesite testo varjačom ili rukom. Kada je testo formirano, kidajte komade testa i oblikujte lepinje. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Koristeći nož, napravite lagane rezove na lepinji. Gornju površinu lepinje premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Stavite lepinje u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite ih 20 minuta. Nakon pečenja ostavite da se ohlade na rešetki.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa