Ove domaće lepinje bez kvasca su odličan predlog kada vam u kući ponestane hleba. Sastojke svaka domaćica obično ima u svojoj kuhinji. Njihova priprema traje samo 5 minuta + 20 minuta pečenja. Dovoljno je pomešati sve sastojke, formirati lepinje i ispeći. Sve se dešava bez čekanja da testo naraste! Lepinje bez kvasca odlično idu uz mnoga jela. Bilo da se radi o pljeskavicama za ručak, supi ili sendvičima za doručak ili večeru - ove ukusne lepinje možete poslužiti uz šta god želite! 

  • 450 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 350 g grčkog jogurta (sobne temperature)
  • Još:
  • jaje za premazivanje
  • susam

Priprema:

Prvo stavite suve sastojke u činiju, odnosno brašno, šećer, so i sodu. Mešajte kašikom dok se ne sjedini. Zatim dodajte jogurt i umesite testo varjačom ili rukom. Kada je testo formirano, kidajte komade testa i oblikujte lepinje. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Koristeći nož, napravite lagane rezove na lepinji. Gornju površinu lepinje premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Stavite lepinje u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite ih 20 minuta. Nakon pečenja ostavite da se ohlade na rešetki.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE