Ljudi obično izbegavaju da mese testo i prave domaći hleb ili kiflice jer misle kako im neće uspeti. Ali, nema ništa lepše od ukusa vrućeg hleba tek izvađenog iz rerne. A tek miris koji se širi kućom dok se peče. Zaboravite na pekaru i kupovni hleb, jer vam donosimo recept za jednostavan hleb koji uspeva bukvalno svima. Kako bi korica bila hrskava, a unutrašnjost mekana ubacite testo na par sekundi u vrelu vodu.
Sastojci:
- 200 ml toplog mleka
- 1 kašika šećera
- 1/2 kašičice suvog kvasca
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašike biljnog ulja
- 320 g brašna
Priprema:
U toplo mleko sipajte kvasac i šećer i promešajte. Zatim dodajte so, ulje i brašno i umesite testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji 40 minuta. Podelite testo na 2 dela, oblikujte loptice i razvucite oklagijom. Urolajte i dobro pritisnite krajeve. Pokrijte krpom i ostavite još 10 minuta. Za to vreme uključite vodu da provri. Potopite testo u vrelu vodi na 10-15 sekundi. Stavite na pleh obložen pek papirom, pa nožem zasecite na par mesta. Pospite brašnom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem