Svinjsko meso u neobičnom sosu od kiselih krastavaca je odličan predlog za ručak. Još kada se poslužite sa pečenim ili prženim krompirom nema boljeg obroka. Meso se krčka u prelepom sosu u koji ide i bujon, a koji će ga učiniti neverovatno mekanim i sočnim. Priprema nije teška, sve se u principu samo krčka, ali tajna je u tom neodljivom kiselom sosu koji svinjskim šniclama daje poseban šmek. 

  • Sastojci:
  • 350 g crnog luka 
  • 800 g svinjskog vrata 
  • 2 kašike masti
  • lovorov list
  • 1 kašičica kima 
  • 2 kašičice senfa 
  • 2 kašičice soja sosa 
  • 1 kašičica vorčester sosa 
  • 1 l bujona
  • 160 g kiselih krastavac 

Priprema:
Na masti kratko propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte šnicle koje ste prethodno posolili i pobiberili sa obe strane. Dodajte lovorov list i kim koji ste prethodno izdrobili. Meso stavite jedno na drugo i stavite u ugao posude, a onda u prazan deo dodajte senf, soja sos, vorčester i promešajte. Stavite meso normalno u posudu i sipajte bujon (kocku supe rastvorite u vrućoj vodi). Poklopite i ostavite da se krčka 2 sata. Zatim izvadite meso, pa procedite sos pomoću cediljke, da krupnije namirnice ostanu u njoj. U proceđeni sos stavite kisele krastavce koje ste isekli na četvrtine, a zatim kuvajte 10 minuta. Vratite meso i kuvajte još par minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE