Krompir i belo meso su omiljene namirnice svih Srba, ali su popularne u celom svetu. Od njih mogu da se prave najrazličitija jela, a ako želite promenu, predlažemo odličan složenac od mesa i povrća koji će se pojesti čim iznesete za sto. Ono što ovo jelo čini posebnim je premaz od sira, paradajza i majoneza. Ukusno i jednostavno, obavezno isprobajte.
Sastojci:
- 1 pileći file
- 1 crni luk
- 3 krompira
- 8-10 pečuraka srednje veličine
- 100 g tvrdog sira
- 1 paradajz
- 2 kašike majoneza
- 1 jaje
Priprema:
Pileći file isecite, pa izlupajte. Posolite, pobiberite i pospite začinskom paprikom i dodajte 3 kašike ulja. Promešajte. Krompir isecite na kolutove, posolite, pobiberite i sipajte 2 kašike ulja, pa promešajte. Vatrostalnu posudu nauljite, pa poređajte crni luk isečen na rebarca. Poređajte preko krompir, pa meso i onda iseckane pečurke. Pokrijte izgužvanim pek papirom, pa aluminijumskom folijom i pecite na 200°C oko 25 minuta. Sir izrendajte, pa dodajte seckani paradajz, majonez i jaje. Dobro sjedinite, pa izvadite vatrostalnu iz rerne i premažite dobijenu smesu preko jela. Vratite u rernu, bez folije i pek papira, i pecite još 15 minuta na 190°C.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Sočna piletina na meksički način
Najbolja bela čorba od piletine
Pogačice sa čvarcima koje će gurmani obožavati
Provereni recept za ledene kocke
Bela topla čokolada sa krem sirom