Krompir i belo meso su omiljene namirnice svih Srba, ali su popularne u celom svetu. Od njih mogu da se prave najrazličitija jela, a ako želite promenu, predlažemo odličan složenac od mesa i povrća koji će se pojesti čim iznesete za sto. Ono što ovo jelo čini posebnim je premaz od sira, paradajza i majoneza. Ukusno i jednostavno, obavezno isprobajte. 

Sastojci:

  • 1 pileći file
  • 1 crni luk
  • 3 krompira
  • 8-10 pečuraka srednje veličine
  • 100 g tvrdog sira
  • 1 paradajz
  • 2 kašike majoneza
  • 1 jaje

Priprema:

Pileći file isecite, pa izlupajte. Posolite, pobiberite i pospite začinskom paprikom i dodajte 3 kašike ulja. Promešajte. Krompir isecite na kolutove, posolite, pobiberite i sipajte 2 kašike ulja, pa promešajte. Vatrostalnu posudu nauljite, pa poređajte crni luk isečen na rebarca. Poređajte preko krompir, pa meso i onda iseckane pečurke. Pokrijte izgužvanim pek papirom, pa aluminijumskom folijom i pecite na 200°C oko 25 minuta. Sir izrendajte, pa dodajte seckani paradajz, majonez i jaje. Dobro sjedinite, pa izvadite vatrostalnu iz rerne i premažite dobijenu smesu preko jela. Vratite u rernu, bez folije i pek papira, i pecite još 15 minuta na 190°C. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE