Gulaš od kobasica je klasik u svim kuhinjama. Ovo je jeftina i brza verzija klasičnog gulaša sa mesom koji svi vole. Zovu ga i "gulaš za siromašne" ili gulaš od krompira. Ovo je recept čuvenog kuvara Romana Paulusa, koji je dobio Mišelinovu zvezedu, koja se dodeljuje kuvarima i restoranima koji su poznati po originalnosti, veštini kuvanja, kvalitetu, ali i ceni jela. Super je predlog za ručak, ne košta puno i nije komplikovan za pravljenje, a i ne oduzima puno vremena. 

Sastojci:

  • 300 g crnog luka 
  • 500 g kobasice
  • 3 kašike masti
  • 4 čena belog luka
  • 100 g paradajza 
  • 2 kašike slatke paprike 
  • 1 l pilećeg bujona
  • 300 g krompira 
  • čili po ukusu
  • 1 kašičica mlevenog kima 
  • 150 ml vode 
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašičica majorana 
  • vlašac

Priprema:

Iseckajte crni luk i propržite na masti, pa dodajte kobasicu kojoj ste skinuli kožicu i koju ste sitno iseckali, pa pržite još 5 minuta. Zatim dodajte seckani beli luk i pržite još 5 minuta. Zatim dodajte paradajz sos i promešajte. Nakon 2 minuta dodajte slatku papriku i mleveni kim i pržite uz mešanje. Pazite da slatka paprika ne zagori. Nakon 2 minuta sipajte bujon i seckani krompir. Poklopite i kuvajte 10 minuta. Vodu i brašno dobro sjedinite, pa sipajte u jelo. Dodajte so, biber i majoran i promešajte. Kuvajte još 10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE