Musaka je jelo koje može da se sprema na više načina. Kod nas se jede od krompira i mlevenog mesa, Grci je prave sa patlidžanom, ali takođe možete da pronađete i recepte za musaku sa tikvicama, zeljem, kupusom... Svaka je ukusna i posebna na svoj način, pa zato isprobajte da je napravite i ovako. Malo je drugačija od originalnog recepta, isto su vam potrebni mleveno meso i krompir, ali dodaje se i sir. Uživajte!
- Sastojci:
- 1 kg krompira
- 400 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica origana
- lovorov list
- 400 ml paradajz sosa
- tvrdi sir
Priprema:
Krompir isecite i poređajte u nauljeni tiganj. Poklopite i pržite 10 minuta, a zatim posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom i origanom. Promešajte i pržite još 5 minuta. Sipajte u posudu u kojoj ćete peći. Zatim na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, pa pred kraj dodajte i sitno seckan beli luk. Dodajte mleveno meso i pržite. Pred kraj sipajte paradajz sos. Posolite i pobiberite. Sipajte preko krompira koji ste poravnali, pa isto uradite i sa mesom. Poređajte komade sira, a onda pospite i rendanim sirom. Po želji pospite seckanim prazilukom, origanom. Sipajte i malo ulja, pa pecite u rerni na 200°C oko 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu
Jednostavan hleb od krompira
Kolač od hleba i jabuka sa kremom i suvim grožđem