Musaka je jelo koje može da se sprema na više načina. Kod nas se jede od krompira i mlevenog mesa, Grci je prave sa patlidžanom, ali takođe možete da pronađete i recepte za musaku sa tikvicama, zeljem, kupusom... Svaka je ukusna i posebna na svoj način, pa zato isprobajte da je napravite i ovako. Malo je drugačija od originalnog recepta, isto su vam potrebni mleveno meso i krompir, ali dodaje se i sir. Uživajte!

  • Sastojci:
  • 1 kg krompira
  • 400 g mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 1 kašičica origana
  • lovorov list
  • 400 ml paradajz sosa 
  • tvrdi sir 

Priprema:
Krompir isecite i poređajte u nauljeni tiganj. Poklopite i pržite 10 minuta, a zatim posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom i origanom. Promešajte i pržite još 5 minuta. Sipajte u posudu u kojoj ćete peći. Zatim na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, pa pred kraj dodajte i sitno seckan beli luk. Dodajte mleveno meso i pržite. Pred kraj sipajte paradajz sos. Posolite i pobiberite. Sipajte preko krompira koji ste poravnali, pa isto uradite i sa mesom. Poređajte komade sira, a onda pospite i rendanim sirom. Po želji pospite seckanim prazilukom, origanom. Sipajte i malo ulja, pa pecite u rerni na 200°C oko 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE