Napravite pljeskavice na kupusu sa osvežavajućom salatom. Odlična kombinacija namirnica, a sastojke ređajte jedan na drugi. Sve to ispecite u rerni, pa pospite sirom. Kada se istopi učiniće ovo zanimljivo jelo još ukusnijim. Odlična jeideja za ručak, a poslužite sa pečenim krompirom.
- Sastojci:
- 600-700 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- prstohvat muskatnog oraščića
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica origana
- 2 čena belog luka
- 1 veza mladog luka
- 3 kisela krastavca
- 3 kašike majoneza
- 3 kašike jogurta
- 1 glavica kupusa
- 100 g tvrodg sira
Priprema:
U posudi pomešajte mleveno meso, seckani crni luk, muskatni oraščić, posolite, pobiberite, pa pospite slatkom paprikom i origanom. Dodajte mleveni beli luk i sve dobro promešajte. U posudi pomešajte seckani mladi luk, krastavce, majonez, jogurt i dobro promešajte. Isecite kupus na kriške, pa poređajte na pleh obložen pek papirom. Oblikujte pljeskavice i stavite preko kupusa. Preko stavite salatu sa krastavcima i lukom, pa pecite u rerni na 200°C oko 45 minuta. Zatim izvadite, pospite rendani sir i vratite na još 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus