Napravite pljeskavice na kupusu sa osvežavajućom salatom. Odlična kombinacija namirnica, a sastojke ređajte jedan na drugi. Sve to ispecite u rerni, pa pospite sirom. Kada se istopi učiniće ovo zanimljivo jelo još ukusnijim. Odlična jeideja za ručak, a poslužite sa pečenim krompirom

  • Sastojci: 
  • 600-700 g mlevenog mesa 
  • 1 crni luk
  • prstohvat muskatnog oraščića 
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica origana
  • 2 čena belog luka
  • 1 veza mladog luka 
  • 3 kisela krastavca
  • 3 kašike majoneza
  • 3 kašike jogurta 
  • 1 glavica kupusa 
  • 100 g tvrodg sira

Priprema:
U posudi pomešajte mleveno meso, seckani crni luk, muskatni oraščić, posolite, pobiberite, pa pospite slatkom paprikom i origanom. Dodajte mleveni beli luk i sve dobro promešajte. U posudi pomešajte seckani mladi luk, krastavce, majonez, jogurt i dobro promešajte. Isecite kupus na kriške, pa poređajte na pleh obložen pek papirom. Oblikujte pljeskavice i stavite preko kupusa. Preko stavite salatu sa krastavcima i lukom, pa pecite u rerni na 200°C oko 45 minuta. Zatim izvadite, pospite rendani sir i vratite na još 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE