Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ITALIJANI PRAVE NAJBOLJI PEČENI KROMPIR: Tajna je u začinima, a peče se samo pola sata (VIDEO)

Autor Sanja Belinić

Lako i brzo napravite pečeni krompir - omiljeni prilog svih generacija.

 Kako Italijani spremaju pečeni krompir Izvor: Printscreen/YT/KAZAN

Krompir je odličan prilog uz bilo koje jelo, a pogotovo ako je pečen. Hrskava korica i mekana unutrašnjost odlično idu uz meso, a Italijani imaju najbolji recept. Oni krompir prvo skuvaju, a zatim ga preliju maslinovim uljem i začinima, pa na kraju ispeku. Toliko je ukusan da možete samo sa osvežavajućom salatom da jedete. Pečeni krompir spada u najjeftinije priloge, a retko ko će odbiti da ga jede. 

  • Sastojci:
  • 700 g krompira 
  • 80 ml maslinovog ulja 
  • 3 čena belog luka 
  • ruzmarin
  • 2 kašičice ljute mlevene paprike 

Priprema:
Krompir oljuštite, operite i isecite po želji. Zatim ga kuvajte u posoljenoj vodi nekih 7 minuta. U tiganj sipajte ulje i kada se zagreje dodajte svež ruzmarin i seckani beli luk. Krompir procedite, pa preko njega stavite cediljku i sipajte ulje koje je poprimilo aromu belog luka i ruzmarna. Posolite, pobiberite, pospite začinskom paprikom i sve dobro promešajte. Stavite na pleh obložen pek papirom i pecite na 220°C oko 30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti