Krompir je odličan prilog uz bilo koje jelo, a pogotovo ako je pečen. Hrskava korica i mekana unutrašnjost odlično idu uz meso, a Italijani imaju najbolji recept. Oni krompir prvo skuvaju, a zatim ga preliju maslinovim uljem i začinima, pa na kraju ispeku. Toliko je ukusan da možete samo sa osvežavajućom salatom da jedete. Pečeni krompir spada u najjeftinije priloge, a retko ko će odbiti da ga jede.
- Sastojci:
- 700 g krompira
- 80 ml maslinovog ulja
- 3 čena belog luka
- ruzmarin
- 2 kašičice ljute mlevene paprike
Priprema:
Krompir oljuštite, operite i isecite po želji. Zatim ga kuvajte u posoljenoj vodi nekih 7 minuta. U tiganj sipajte ulje i kada se zagreje dodajte svež ruzmarin i seckani beli luk. Krompir procedite, pa preko njega stavite cediljku i sipajte ulje koje je poprimilo aromu belog luka i ruzmarna. Posolite, pobiberite, pospite začinskom paprikom i sve dobro promešajte. Stavite na pleh obložen pek papirom i pecite na 220°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus