Počela je sezona slava, a uskoro će i praznici, pa osmislite šta sve možete da poslužite na svečanom stolu. Ako nije vreme posta, sigurno će biti posluženo pečenje, da li ono koje ste sami napravili ili kupili, ali ono je obavezno, kao i sarma i ruska salata. Uz pečenje se najčešće služe jednostavne salate kao što su kupus ili pečene paprike. Predlažemo vam recept za malo drugačiju kupus salatu, obogaćenu sa još par zanimljih namirnica, a onda i prelivenu odličnim sosom. 

  • Sastojci:
  • 300 g kupusa
  • 90 g kukuruza u konzervi 
  • 1 paprika
  • 1 šargarepa
  • 40 g suvog grožđa 
  • 1/2 praziluka 
  • malo peršuna
  • Za sos: 
  • 100 g majoneza 
  • 70 g jogurta 
  • 30 ml sirćeta 
  • 40 g senfa 

Priprema:
Kupus izrendajte ili isecite na trake, a zatim dodajte rendanu šargarepu i kukuruz koji ste procedili. Suvo grožđe prelijte vrelom vodom i ostavite da stoji 10 minuta. Dodajte u salatu seckani praziluk, papriku i peršun, a na kraju i proceđeno suvo grožđe. Promešajte. U posudi pomešajte majonez, jogurt, sirće, senf, pa posolite i pobiberite. Dobro sjedinite i sipajte u salatu, pa lepo promešajte. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE