Isprobajte recept za ovaj grčki sos koji možete da služite uz jela sa roštilja ili giros.

Verovatno ste imali prilike da probate tradicionalni grčki sos caciki. Grci ga obično služe uz giros i suvlaki, ali lepo ide sva mesa sa roštilja. Lako se pravi, ne treba vam mnogo sastojaka, i što je najvažnije svi su lako dostupni.
- Sastojci:
- 100 ml jogurta
- 100 g kisele pavlake (ili 200 ml grčkog jogurta)
- malo mirođije, so, biber
- 1 manji sveži krastavac
- sok od pola limuna
- 3 čena izgnječenog belog luka
Priprema:
U činiju sipati jogurt, pavlaku ( ili grčki jogurt) i izmešati. Dodati mirođiju, so biber, sok limuna i izgnječen beli luk. Krastavac oprati pa sa korom ga izrenda i posoliti. Ostaviti da odstoji 10 minuta pa iscediti i dodati u sos. Izmešati. Ostaviti da odstoji malo u frižideru. Služiti uz giros ili neko drugo meso.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.