Verovatno ste imali prilike da probate tradicionalni grčki sos caciki. Grci ga obično služe uz giros i suvlaki, ali lepo ide sva mesa sa roštilja. Lako se pravi, ne treba vam mnogo sastojaka, i što je najvažnije svi su lako dostupni. 

  • Sastojci:
  • 100 ml jogurta
  • 100 g kisele pavlake (ili 200 ml grčkog jogurta)
  • malo mirođije, so, biber
  • 1 manji sveži krastavac
  • sok od pola limuna 
  • 3 čena izgnječenog belog luka

Priprema:

U činiju sipati jogurt, pavlaku ( ili grčki jogurt) i izmešati. Dodati mirođiju, so biber, sok limuna i izgnječen beli luk. Krastavac oprati pa sa korom ga izrenda i posoliti. Ostaviti da odstoji 10 minuta pa iscediti i dodati u sos. Izmešati. Ostaviti da odstoji malo u frižideru. Služiti uz giros ili neko drugo meso. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE