Verovatno ste imali prilike da probate tradicionalni grčki sos caciki. Grci ga obično služe uz giros i suvlaki, ali lepo ide sva mesa sa roštilja. Lako se pravi, ne treba vam mnogo sastojaka, i što je najvažnije svi su lako dostupni.
- Sastojci:
- 100 ml jogurta
- 100 g kisele pavlake (ili 200 ml grčkog jogurta)
- malo mirođije, so, biber
- 1 manji sveži krastavac
- sok od pola limuna
- 3 čena izgnječenog belog luka
Priprema:
U činiju sipati jogurt, pavlaku ( ili grčki jogurt) i izmešati. Dodati mirođiju, so biber, sok limuna i izgnječen beli luk. Krastavac oprati pa sa korom ga izrenda i posoliti. Ostaviti da odstoji 10 minuta pa iscediti i dodati u sos. Izmešati. Ostaviti da odstoji malo u frižideru. Služiti uz giros ili neko drugo meso.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem