Isprobajte recept za slane palačinke sa pire krompirom i pirinčem. Jednostavne za pripremu, brzo su gotove, a kombinacija sastojaka će vas osvojiti na prvi zalogaj. Možete ih servirati uz domaći caciki sos ili uz sezonsku salatu.
- Sastojci:
- 300 g kuvanog pirinča
- 3 srednja krompira, kuvana, oljuštena
- 1 luk, seckani
- 1 šargarepa, rendana
- 3 kašike ulja
- 2 čena belog luka, mlevena
- 2 kašike peršuna, seckanog
- 2 jajeta
- 200 ml mlaćenice
- pola kašičice sode bikarbone
- 150 g brašna
- so i biber
Priprema:
Počnite sa zagrevanjem biljnog ulja na srednjoj vatri. Kuvajte šargarepu i luk 10 minuta. Kuvano povrće pomešati sa pirinčem i pire krompirom, dodati beli luk i peršun. Mešajte da se sjedine i formirajte pljeskavice. Umutite jaja sa mlaćenicom, solju, biberom, brašnom i sodom bikarbonom. Koristite viljušku da umočite pljeskavice u testo. Pržite pljeskavice u zagrejanom ulju na srednjoj vatri oko 3 minuta po strani.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus