Mafini su specijalitet koji se lako sprema. Odlični su kada smo u žurbi ili nam dolaze gosti. Da ne biste pravili testo sada mafne napravite od makarona, dodajte sastojke po želji i prelijte jajima i sirom. Bićete oduševljeni, a večera spremna za tili čas.
- Sastojci:
- 150 g makarona
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 250 g čeri paradajza
- bosiljak, so, biber
- 4 jajeta
- 150 ml mleka
- 100 g kačkavalja
Priprema:
Makarone skuvajte pa ih ukoliko su veće malo iseckajte. U činiji pomešajte seckan beli i crni luk, seckan paradajz i svež bosiljak. Pomešajte ovu smesu sa makaronama pa napunite kalupe za mafine. Pomešajte jaja i mleko, posolite, pobiberite pa prelijte preko svakog mafina. Odozgo narendajte sir i pecite na 180 stepeni 15 ak minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus