Belo mesose lako vari, ne sadrži veliku količinu masti i bogato je proteinima, gvožđem i aminokiselinama. Zdravije je od crvenog mesa, a odlično je ako ste na dijeti ili vodite računa o ishrani. Belo meso može da se griluje, da se kuva, pohuje... Ovo je meso koje možete spremiti na najrazličitije načine, a uvek je ukusno. Pre nego što krenete da ga pržite ili pečete, obavezno ga marinirajte, jer tako neće biti suvo. Marinada od peršuna i belog luka čini piletinu preukusnom, a sve se lako pravi. 

  • Sastojci:
  • 500 g pilećeg filea 
  • peršun 
  • 2 čena belog luka 
  • 2 kašike maslinovog ulja 

Priprema:
Meso isecite na tanje šnicle, a u blenderu pomešajte peršun, beli luk i maslinovo ulje. Dobro usitnite da dobijete glatku smesu, pa sipajte preko mesa. Promešajte, pokrijte providnom folijom i ostavite da se marinira 15 minuta. Ispržite sa obe strane i poslužite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE