Karfiol se može pripremati na različite načine - zapečen u rerni, pohovan, kuvan, pržen.. Kako god da ga volite važno je da vam on bude sastavni deo ishrane jer je veoma bogat vitaminima. U nastavku pročitajte recept za karfiol iz tiganja sa povrćem. Ovako pripremljen može biti kompletan obrok ili prilog uz neko meso.
- Sastojci:
- 1 glavica karfiola
- 1 crni luk
- 2 paprike
- 150 g boranije
- 3 paradajza
- 3 čena belog luka
- 1 kašika paradajz paste
- peršun, so, biber, mlevena paprika
Priprema:
Karfiol odvojite na cvetove pa ga ubacite na 2 minuta u ključalu vodu da omekša. Crni luk propržite, dodajte seckanu papriku, boraniju, paradajz. Sve krčkajte da povrće omekša. Dodajte začine, usitnjeni beli luk i paradajz pastu. Sve promešajte i krčkajte par minuta pa dodajte karfiol. Ukrasite peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom