Karfiol se može pripremati na različite načine - zapečen u rerni, pohovan, kuvan, pržen.. Kako god da ga volite važno je da vam on bude sastavni deo ishrane jer je veoma bogat vitaminima. U nastavku pročitajte recept za karfiol iz tiganja sa povrćem. Ovako pripremljen može biti kompletan obrok ili prilog uz neko meso.

  • Sastojci:
  • 1 glavica karfiola
  • 1 crni luk
  • 2 paprike
  • 150 g boranije
  • 3 paradajza
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika paradajz paste
  • peršun, so, biber, mlevena paprika

Priprema:

Karfiol odvojite na cvetove pa ga ubacite na 2 minuta u ključalu vodu da omekša. Crni luk propržite, dodajte seckanu papriku, boraniju, paradajz. Sve krčkajte da povrće omekša. Dodajte začine, usitnjeni beli luk i paradajz pastu. Sve promešajte i krčkajte par minuta pa dodajte karfiol. Ukrasite peršunom.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE