Karfiol se može pripremati na različite načine - zapečen u rerni, pohovan, kuvan, pržen.. Kako god da ga volite važno je da vam on bude sastavni deo ishrane jer je veoma bogat vitaminima. U nastavku pročitajte recept za karfiol iz tiganja sa povrćem. Ovako pripremljen može biti kompletan obrok ili prilog uz neko meso.
- Sastojci:
- 1 glavica karfiola
- 1 crni luk
- 2 paprike
- 150 g boranije
- 3 paradajza
- 3 čena belog luka
- 1 kašika paradajz paste
- peršun, so, biber, mlevena paprika
Priprema:
Karfiol odvojite na cvetove pa ga ubacite na 2 minuta u ključalu vodu da omekša. Crni luk propržite, dodajte seckanu papriku, boraniju, paradajz. Sve krčkajte da povrće omekša. Dodajte začine, usitnjeni beli luk i paradajz pastu. Sve promešajte i krčkajte par minuta pa dodajte karfiol. Ukrasite peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus