Lovčke šnicle su najpoznatije i najpopularnije jelo koje se spremalo u Jugoslaviji u kuhinjama naših baka. Vrhsunkse domaćice su se utrkivale koja ima bolji recept za ovo odlično jelo. Nijedna nije htela da otkrije koja je tajna savršenog ukusa mekanog mesa u fenomenalnom saftu. Postoje 2 tajna sastojka koja će učiniti meso neodoljivim, a to su crno vino i bujon

Sastojci:

  • 700 g šnicli od junećeg buta
  • 1 crni luk
  • 1 kašičica brašna + plus da uvaljate meso 
  • bujon
  • 2-3 kašike crnog vina

Priprema:

Meso isecite na pola, a ako su parčići deblji izlupajte malo. Posolite i pobiberite, pa uvaljajte u brašno i propržite. Izvadite meso i u istom tiganju propržite seckani crni luk. Kada on postane staklast vratite meso i sipajte vodu i crno vino. Poklopite i dinstajte dok meso ne omekša. Po potrebi dodajte još malo vode. Pred kraj dodajte brašno (1 kašičicu) koju ste pomešali sa bujonom (pola čaše). Vodite računa da nema grudvica. Dodajte u meso i promešajte. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE