Lovčke šnicle su najpoznatije i najpopularnije jelo koje se spremalo u Jugoslaviji u kuhinjama naših baka. Vrhsunkse domaćice su se utrkivale koja ima bolji recept za ovo odlično jelo. Nijedna nije htela da otkrije koja je tajna savršenog ukusa mekanog mesa u fenomenalnom saftu. Postoje 2 tajna sastojka koja će učiniti meso neodoljivim, a to su crno vino i bujon.
Sastojci:
- 700 g šnicli od junećeg buta
- 1 crni luk
- 1 kašičica brašna + plus da uvaljate meso
- bujon
- 2-3 kašike crnog vina
Priprema:
Meso isecite na pola, a ako su parčići deblji izlupajte malo. Posolite i pobiberite, pa uvaljajte u brašno i propržite. Izvadite meso i u istom tiganju propržite seckani crni luk. Kada on postane staklast vratite meso i sipajte vodu i crno vino. Poklopite i dinstajte dok meso ne omekša. Po potrebi dodajte još malo vode. Pred kraj dodajte brašno (1 kašičicu) koju ste pomešali sa bujonom (pola čaše). Vodite računa da nema grudvica. Dodajte u meso i promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus