Ako iz nekog razloga ne jedete meso ili jednostavno želite da se hranite zdravije, nema razloga da se odreknete svim omiljenih ćufti u paradajz sosu. Umesto mesa za pripremu se koriste tikvice, a pored toga što su savršeno ukusne, duplo brže se prave od onih klasičnih. 

Odlične su i da se jedu same, a odlično se slažu uz kuvani pirinač ili pire krompir.

Sastojci:

  • 3 tikvice
  • 2 čena belog luka
  • 1 jaje
  • 150 g prezli
  • 150 g parmezana
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 1 vezica peršuna
  • 500 ml pasiranog paradajza
  • so, biber

Priprema:

Tikvice izrendajte na sitnije rende, pa ih posolite i stavite u posudu obloženu kuhinjskim ubrusima, promešajte i ostavite da puste višak vode. Nakon toga tikvice dobro ocedite, prebacite u čistu posudu pa dodajte prezle, sitno naseckan beli luk, peršun, jaje i polovinu parmezana. Začinite solju i biberom i sve dobro promešajte. Od smese oblikujte ćufte i pržite ih na maslinovom ulju oko 5 minuta, da dobiju lepu rumenu boju. Izvadite ih na ubrus da se ocede od viška ulja. U tiganj u kome ste pržili ćufte sipajte pasirani paradajz, ostavite da prokuva pa dodajte ćufte, promešajte i sve pospite ostatkom parmezana.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE