Ako iz nekog razloga ne jedete meso ili jednostavno želite da se hranite zdravije, nema razloga da se odreknete svim omiljenih ćufti u paradajz sosu. Umesto mesa za pripremu se koriste tikvice, a pored toga što su savršeno ukusne, duplo brže se prave od onih klasičnih.
Odlične su i da se jedu same, a odlično se slažu uz kuvani pirinač ili pire krompir.
Sastojci:
- 3 tikvice
- 2 čena belog luka
- 1 jaje
- 150 g prezli
- 150 g parmezana
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 vezica peršuna
- 500 ml pasiranog paradajza
- so, biber
Priprema:
Tikvice izrendajte na sitnije rende, pa ih posolite i stavite u posudu obloženu kuhinjskim ubrusima, promešajte i ostavite da puste višak vode. Nakon toga tikvice dobro ocedite, prebacite u čistu posudu pa dodajte prezle, sitno naseckan beli luk, peršun, jaje i polovinu parmezana. Začinite solju i biberom i sve dobro promešajte. Od smese oblikujte ćufte i pržite ih na maslinovom ulju oko 5 minuta, da dobiju lepu rumenu boju. Izvadite ih na ubrus da se ocede od viška ulja. U tiganj u kome ste pržili ćufte sipajte pasirani paradajz, ostavite da prokuva pa dodajte ćufte, promešajte i sve pospite ostatkom parmezana.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem