Ako volite malo začinjenu hranu, a piletina vam je omiljeno meso onda obavezno napravite ovu piletinu. Prvo se marinira u jogurtu i začinima koji će omekšati meso i učiniti ga sočnijim, a onda se u sosu od paradajza i začina krčka još kratko. Poslužite sa pirinčem ili pire krompirom.
Sastojci:
- 450 g bataka ili belog mesa
- 4 kašike putera
- 1/3 šolje pavlake za kuvanje
- 1 kašika mlevenog đumbira
- 1/4 kašičice kurkume u prahu
- listovi korijandera
Za marinadu:
- 4 kašike jogurta
- 1 kašičica mlevenog čilija
- 1/4 kašičice kurkume
- 1 kašičica mlevenog đumbira
- 1/2 kašičice soli
Za sos:
- 500 g svežeg paradajza
- 20 celih indijskih oraha
Priprema:
U posudi pomešajte jogurt, čili, kurkumu, mleveni đumbir i so. Dobro sjedinite, pa dodajte seckanu piletinu i promešajte. Ostavite pola sata da se marinira. U blenderu usitnite paradajz i indijske orahe dok ne dobijete tečnu smesu. Zagrejte puter, pa dodajte mleveni đumbir i prodinstajte nekih 30 sekundi. Dodajte čili i kurkumi i ostavite još 10-ak sekudni. Sipajte smesu od paradajza, posolite i kuvajte 15 minuta. Kada ulje krene da se odvaja od sosa znači da je on spreman. Dok se sos kuva ispržite piletinu. Kada se ulje odvoji od paradajz pirea dodajte vodu po potrebi da dobijete željenu konzistenciju. Koristi se 1/2 šolje vode za gušći sos. Dodajte kašičicu šećera i ostavite da proključa. Stavite piletinu unutra i kuvajte još 2 minuta. Ugasite i sipajte pavlaku za kuvanje i dobro promešajte, pa ukrasite korijanderom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem