Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PIKANTNI KARABATACI IZ RERNE: Hrskava korica i sočno meso koje se lepi za prste

Autor Marija Brčić

Karabataci iz rerne po ovom receptu biće toliko sočni da se lepe za prste.

 Pikantni pileći karabataci Izvor: Printscreen/YT/Downshiftology

Ukoliko ste ljubitelj sočne piletine, ali i pikantno začinjene hrane, onda će vas ovaj recept sigurno oduševiti. Priprema uopšte nije komplikovana, potrebno je samo da odaberete kvalitetne sveže karabatake. Pikantna piletina je idealan obrok koji možete poslužiti svojoj porodici ili prijateljima za ručak ili večeru, a dovoljna vam je samo sezonska salata kao prilog.

Sastojci:

  • 8 karabataka
  • pola kašičice belog luka u prahu
  • pola kašičice začinske paprike
  • pola kašičice sušenog origana
  • pola kašičice bibera
  • pola kašičice soli
  • pola kašičice suve ljute paprike

Možda će vas zanimati

Priprema:

Prvo uključite rernu da se zagreva na 200 stepeni. Obložite lim za pečenje aluminijumskom folijom i poprskajte je sa malo ulja. Na pripremljeni pleh poređajte karabatake, sa kožom okrenutom nagore. Sve začine pomešajte u činijici, pa ih dobro sjedinite. Obilno pospite mešavinu začina preko karabataka. Pecite piletinu u oko sat vremena dok kožica ne postane hrskava, a meso bude lepe rumene boje. Služite dok je još toplo, uz prilog po želji ili svežu sezonsku salatu. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti