Ukoliko ste ljubitelj sočne piletine, ali i pikantno začinjene hrane, onda će vas ovaj recept sigurno oduševiti. Priprema uopšte nije komplikovana, potrebno je samo da odaberete kvalitetne sveže karabatake. Pikantna piletina je idealan obrok koji možete poslužiti svojoj porodici ili prijateljima za ručak ili večeru, a dovoljna vam je samo sezonska salata kao prilog.

Sastojci:

  • 8 karabataka
  • pola kašičice belog luka u prahu
  • pola kašičice začinske paprike
  • pola kašičice sušenog origana
  • pola kašičice bibera
  • pola kašičice soli
  • pola kašičice suve ljute paprike

Priprema:

Prvo uključite rernu da se zagreva na 200 stepeni. Obložite lim za pečenje aluminijumskom folijom i poprskajte je sa malo ulja. Na pripremljeni pleh poređajte karabatake, sa kožom okrenutom nagore. Sve začine pomešajte u činijici, pa ih dobro sjedinite. Obilno pospite mešavinu začina preko karabataka. Pecite piletinu u oko sat vremena dok kožica ne postane hrskava, a meso bude lepe rumene boje. Služite dok je još toplo, uz prilog po želji ili svežu sezonsku salatu. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE