Musaka je srpsko jelo koje se jednostavno pravi od mlevenog mesa i krompira. Pred kraj pečenja ide preliv koji je čini sočnijom, a sada vam predlažemo da napravite ukusno jelo koje se peče kraće od musake, a dosta podseća na čuveno jelo. Umesto mlevenog mesa koristite batake koje prethodno marinirajte u pavlaci. Tako ne samo da će biti sočniji nego će i ukus biti lepši. Poređajte u tepsiju batake i krompir i onda ispecite. Fantastičan ručak koji će se svideti celoj porodici. 

Sastojci:

  • 3 krompira
  • 680 g bataka (bez kostiju) 
  • 1 crni luk
  • 200 g kisele pavlake
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašika paradajz paste
  • 1 čen belog luka
  • 100 g tvrdog sira

Priprema:

Meso isecite na kockice, a krompir na kolutove. Kiselu pavlaku pomešajte sa paradajz pastom, posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom i još nekim začinom po želji, pa dodajte mleveni beli luk. Dobijenu smesu sipajte preko mesa i dobro promešajte. Zatim u tepsiju stavite krupno sečen crni luk, preko polovinu smese od mesa, zatim krompir, opet meso. Pokrijte aluminijumskom folijom, pa pecite na  200°C oko 40-50 minuta, zatim skinite foliju, pospite rendanim sirom i pecite još 7 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE