Ukoliko piletinu često jedete na isti način, moguće da vam je malo i dosadila. Zašto onda ne biste isprobali malo drugačiji sos, poput ovog sa maslinama i pavlakom. Daće mesu potpuno drugačiju aromu i ukus.

Sastojci:

  • 250 g pilećih prsa
  • so, biber
  • 1 čen belog luka
  • maslinovo ulje
  • kockica putera
  • 120 g maslina
  • 70 ml vode
  • 150 ml pavlake

Priprema:

Pileća prsa isecite na tanje šnicle pa ih posolite i pobiberite. U tiganju zagrejte puter i maslinovo ulje pa stavite šnicle. Dok se one prže isecite masline na krugove. Izvadite meso iz tiganja pa dodajte pavlaku i vodu. Ubacite i masline pa sve začinite i krčkajte nekoliko minuta. Vratite potom meso, ubacite seckan beli luk, krčkajte još par minuta i servirajte.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE