Štapići sa maslinama idelani su za doručak ili kao dodatak uz sireve i suhomesnate proizvode. Priprema nije komplikovana, a za ovaj recept se koristi integralno brašno, što ih čini zdravijom varijantom. Najlepši su dok su vrući, a kada ih jednom budete probali više nećete poželeti one kupovne.
Sastojci:
- 300 g integralnog brašna
- 150 ml vode
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 15 maslina
Za premaz:
- 1 žumance
Priprema:
Kvasac razmutite u toplom mleku, dodajte kašičicu šećera, pa ostavite da se aktivira. U brašno dodajte so, pa sve zajedno prosejte u činiju sa kvascem. Masline očistite od koštica, pa ih sitno naseckajte i dodajte u činiju. Zamesite glatko testo, premažite ga uljem i ostavite poklopljeno oko sat vremena da nadođe. Nakon toga ponovo ga premesite i razvucite oklagijom na pravougaonik debiljine oko pola centimetra. Oštrim nožem secite trakiće debljine prsta, pa ih između dlanova protrljajte da dobijete zaobljeni oblik. Ređajte ih na pleh obložen pek papirom. Žumance zamutite, pa svaki štapić premažite odozgo. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus