Najlepše su domaće lepinje pogotovo ako ih poslužite sa kajmakom i svežim paradajzom. Sada vam predlažemo još bolji recept, koji će vam se dopasti na prvi zalogaj, a sve što treba da uradite je da ih napunite mlevenim mesom, crnim lukom, sirom i paradajzom, a ono što je najbolje je da će vam testo sigurno uspeti iz prvog pokušaja. Jednostavno se pravi od samo 5 sastojka, a najbitniji je jogurt koji svako testo čini neverovatno mekanim. Uživajte u prelepom ukusu ovih punjenih lepinja.
Sastojci:
Za testo:
- 1 kašičica sode bikarbone
- 200 ml jogurta
- 1 jaje
- 50 ml ulja
- 1/2 kašičice soli
Za punjenje:
- 300 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica korijandera
- 300 g tvrdog sira
- 1 paradajz
- 1/2 veze peršuna
Priprema:
U jogurt dodajte sodu bikarbonu, promešajte i pokrijte, pa ostavite 10 minuta. Zatim dodajte jaje, ulje i so i dobro promešajte. Dobijenu smesu sipajte u brašno i umesite testo. Stavite u kesu i ostavite da odmori 10 minuta. U tiganju propržite iseckani crni luk, pa dodajte meso i začine. Promešajte i pred kraj dodajte secakni paradajz i peršun. Testo podelite na 4 dela i oblikujte lopticu. Svaku lopticu razvucite u tanak krug, pospite rendanim sirom i filom od mlevenog mesa. Zatvorite lepinju tako što ćete testo prevući ka unutra. Prstima pritisnite i zatim oklagijom još malo razvucite. Ispecite u tiganju.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus