Najlepše su domaće lepinje pogotovo ako ih poslužite sa kajmakom i svežim paradajzom. Sada vam predlažemo još bolji recept, koji će vam se dopasti na prvi zalogaj, a sve što treba da uradite je da ih napunite mlevenim mesom, crnim lukom, sirom i paradajzom, a ono što je najbolje je da će vam testo sigurno uspeti iz prvog pokušaja. Jednostavno se pravi od samo 5 sastojka, a najbitniji je jogurt koji svako testo čini neverovatno mekanim. Uživajte u prelepom ukusu ovih punjenih lepinja.
Sastojci:
Za testo:
- 1 kašičica sode bikarbone
- 200 ml jogurta
- 1 jaje
- 50 ml ulja
- 1/2 kašičice soli
Za punjenje:
- 300 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica korijandera
- 300 g tvrdog sira
- 1 paradajz
- 1/2 veze peršuna
Priprema:
U jogurt dodajte sodu bikarbonu, promešajte i pokrijte, pa ostavite 10 minuta. Zatim dodajte jaje, ulje i so i dobro promešajte. Dobijenu smesu sipajte u brašno i umesite testo. Stavite u kesu i ostavite da odmori 10 minuta. U tiganju propržite iseckani crni luk, pa dodajte meso i začine. Promešajte i pred kraj dodajte secakni paradajz i peršun. Testo podelite na 4 dela i oblikujte lopticu. Svaku lopticu razvucite u tanak krug, pospite rendanim sirom i filom od mlevenog mesa. Zatvorite lepinju tako što ćete testo prevući ka unutra. Prstima pritisnite i zatim oklagijom još malo razvucite. Ispecite u tiganju.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem