Ko još ne voli hrskave štapiće koje svkao jutro možete naći u obližnjoj pekari. Ipak, najlepši su kada napravite domaće, a za ove sa čvarcima ne treba vam puno truda ni vremena.
Nema kvasca, ni čekanja da testo naraste, peku se samo 10 minuta, a nestaju iz pleha još brže.
Sastojci:
- 300 g brašna
- 150 g čvaraka
- 100 ml jogurta
- 1 jaje
- 1 kašičica sode bikarbone
- prstohvat soli
Za premazivanje:
- 1 jaje
- malo susama ili kima
Priprema:
Čvarke sameljite u blenderu ili u mašini za meso. Brašno pomešajte sa sodom bikarbonom i solju, pa dodajte i čvarke. U sredini napravite udubljenje, pa u njega sipajte jogurt i celo jaje. Zamesite glatko testo, koje ćete odmah razviti na pobrašnavljenoj podlozi, na debljunu oko jedan centimetar. Isecite ga na štapiće dužine oko 10 cm. Ređajte ih na pleh obložen pek papirom, ali tako da ostavite malo više prostora između svakog. Jaje razmutite, premažite svaki štapić i pospite ih susamom i kimom. Rernu zagrejte na 200 stepeni, ubacite štapiće i pecite ih oko 10 minuta dok ne porumene. Ostavitei h da se malo prohlade i spremni su za jelo.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus