Ukoliko ste ljubitelj mekanog mirisnog peciva, onda je ovaj recept za vas. Štapići od sira prave se veoma lako, bez kvasca i čekanja da testo naraste. Odlični su za brzi doručak ili posluženje za bilo koju proslavu, a ako ih čuvate u kutiji sa poklopcem ostaće mekani i po nekoliko dana.
Za manje od pola sata imaćete pun pleh hrskavih štapića koje nećete moći da prestanete da jedete.
Sastojci:
Za testo:
- 350 g svežeg sira
- 350 g brašna
- 80 ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- prstohvat soli
Za premaz:
- 1 žumance
- 1 kašika susama
Priprema:
Prvo uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni. Brašno prosejte i pomešajte sa praškom za pecivo, pa napravite udubljenje u koje ćete sipati ulje, so, a potom dodajte i sir. Mesite dok ne dobijete glatko, mekano testo. Odmah ga razvijte oklagijom na malo pobrašnavljenoj površini da bude debljine oko jedan centimetar. Oštrim nožem secite štapiće dužine oko 10 centimetara, pa ih ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Zumace ulupajte viljuškom, pa svaki štapić malo premažite i pospite susamom. Pecite ih 15 minuta dok ne dobiju rumenu hrskavu koricu.
Izvro: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus