Ukoliko ste ljubitelj mekanog mirisnog peciva, onda je ovaj recept za vas. Štapići od sira prave se veoma lako, bez kvasca i čekanja da testo naraste. Odlični su za brzi doručak ili posluženje za bilo koju proslavu, a ako ih čuvate u kutiji sa poklopcem ostaće mekani i po nekoliko dana. 

Za manje od pola sata imaćete pun pleh hrskavih štapića koje nećete moći da prestanete da jedete. 

Sastojci:

Za testo:

  • 350 g svežeg sira
  • 350 g brašna
  • 80 ml ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • prstohvat soli

Za premaz:

  • 1 žumance
  • 1 kašika susama

Priprema:

Prvo uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni. Brašno prosejte i pomešajte sa praškom za pecivo, pa napravite udubljenje u koje ćete sipati ulje, so, a potom dodajte i sir. Mesite dok ne dobijete glatko, mekano testo. Odmah ga razvijte oklagijom na malo pobrašnavljenoj površini da bude debljine oko jedan centimetar. Oštrim nožem secite štapiće dužine oko 10 centimetara, pa ih ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Zumace ulupajte viljuškom, pa svaki štapić malo premažite i pospite susamom. Pecite ih 15 minuta dok ne dobiju rumenu hrskavu koricu.

Izvro: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE