Kiš je vrsta francuske otvorene pite punjene slanim filom od jaja i mleka sa komadićima sira, mesa, morskih plodova ili povrća. Najpoznatija varijanta je kiš loren, koji se pravi sa slaninom. Kiš se može služiti topao ili hladan. Popularan je širom sveta.
Sastojci:
- 180 g brašna
- 125 g hladnog putera
- 60 ml ledene vode
- 1 luk
- 2 čena belog luka
- 2 kašike putera
- 2 brokolija
- so, biber
- 4 jajeta
- 2 kašike kukuruznog brašna
- 300 ml mleka
- 100 g sira
Priprema:
U blender stavite vodu, puter i brašno. Miksajte dok se smesa ne sjedini. U kalup za kiš stavite testo i rasporedite rukama. Prekrijte ga alu folijom pa stavite zrna pasulja kako bi testo održalo oblik pa pecite tako 20 minuta na 200 stepeni.
Za to vreme propržite crni i beli luk i cvetove brokolija. Posolite i pobiberite pa poklopite i krčkajte 10ak minuta.Nakon što se kora ispekla, sklonite pasulj i alu foliju i istresite brokoli i luk. Jaja posolite i pobiberite pa umutite. U 50 ml mleka umešajte kukuruzno brašno pa dobro promešajte. Dodajte jajima, promešajte pa sipajte ostatak mleka. U to umešajte i rendan sir. Prelijte preko brokolija. Pecite pola sata na 180 stepeni.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus