Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KIŠ SA BROKOLIJEM: Popularna slana pita puna nadeva, a 1 trik sa testom obavezno uradite pre pečenja

Autor Aleksandra Ljubičić

Jednostavna slana pita, pogodna za večeru ili doručak.

 Kiš sa brokolijem, jajima i sirom recept.png Izvor: Printscreen/Youtube/Food & Recipes - Polskie

Kiš je vrsta francuske otvorene pite punjene slanim filom od jaja i mleka sa komadićima sira, mesa, morskih plodova ili povrća. Najpoznatija varijanta je kiš loren, koji se pravi sa slaninom. Kiš se može služiti topao ili hladan. Popularan je širom sveta.

Sastojci:

  • 180 g brašna
  • 125 g hladnog putera
  • 60 ml ledene vode
  • 1 luk
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike putera
  • 2 brokolija 
  • so, biber
  • 4 jajeta
  • 2 kašike kukuruznog brašna
  • 300 ml mleka
  • 100 g sira

Možda će vas zanimati

Priprema:

U blender stavite vodu, puter i brašno. Miksajte dok se smesa ne sjedini. U kalup za kiš stavite testo i rasporedite rukama. Prekrijte ga alu folijom pa stavite zrna pasulja kako bi testo održalo oblik pa pecite tako 20 minuta na 200 stepeni.

Za to vreme propržite crni i beli luk i cvetove brokolija. Posolite i pobiberite pa poklopite i krčkajte 10ak minuta.Nakon što se kora ispekla, sklonite pasulj i alu foliju i istresite brokoli i luk. Jaja posolite i pobiberite pa umutite. U 50 ml mleka umešajte kukuruzno brašno pa dobro promešajte. Dodajte jajima, promešajte pa sipajte ostatak mleka. U to umešajte i rendan sir. Prelijte preko brokolija. Pecite pola sata na 180 stepeni.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti