Slane štapiće po ovom receptu možete da pravite baš za svaku priliku, odlični su za druženje sa prijateljima, proslave i rođendane, ili kada jednostavno poželite grickalicu uz film. Ono što im daje poseban ukus je belo vino koje se dodaje u testo.
Prave se bez kvasca, nema čekanja da testo naraste, i brzo su gotovi, a uspeće i onima sa manje iskustva.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 150 ml ulja
- 100 ml belog vina
- 1 kesica praška za pecivo
- so
Za premaz:
- 1 žumance
- malo kima
Priprema:
U činiji pomešajte brašno i vodu, dodajte prašak za pecivo, so, a potom i belo vino, pa zamesite glatko testo. Na pobrašnjavljenoj podlozi oklagijom razvijte testo da bude debljine prsta. Oštrim nožem secite na trakice dužine oko 10 centimetara. Ređajte ih u pleh obložen pek papirom, ali ostavite malo razmaka imeđu svakog. Žumance razmutite, pa četkicom svaki od njih premažite, a potom ih pospite sa malo kima. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minita ili dok ne dobiju hrskavu koricu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus