Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOMAĆE KUVANE PERECE: Hrskave spolja i mekane iznutra, a toliko su dobre da se nećete zaustaviti samo na jednoj

Autor Marija Brčić

Napravite domaće kuvane perece bolje nego iz pekare.

 Domaće perece Izvor: Shutterstock

Domaće pecivo je uvek bolja varijanta od onog kupovnog, a nema ničeg lepšeg kada se kućom širi miris sveže pečenih pereca. Iako su poreklom iz Nemačke ovo ukusno pecivo je popularno u zemljama širom sveta. 

Napravite domaće perece kako bi bili sigurno da ste napravili zdravo pecivo bez aditiva, još možete da ga jedete dok je toplo umesto da kupujete one hladne iz pekare. Sjajne su i da ih ponesete kao užinu na poslu, a klinci će im se posebno obradovati.

Sastojci:

  • 150 ml tople vode
  • 500 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 jaje
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika sode bikarbone

Možda će vas zanimati

Priprema:

U činiji pomešajte toplu vodu, so i šećer. Dodajte kvasac i ostavite da odstoji 5 minuta dok kvasac ne počne da se peni. Dodajte brašno i 2 kašike ulja i dobro mešajte dok se ne formira testo. Premažite ga preostalom kašikom ulja. Pokrijte posudu plastičnom folijom i ostavite na toplom mestu oko sat vremena da naraste. Rernu zagrejte na 230 stepeni. Testo isecite na 8 delova i razvijajte ih u tanke štapiće, uvijajući dva kraja u oblik pereca. Dodajte sodu bikarbonu u duboki lonac sa vodom i pustite da provri. Kuvajte svaku perecu pola minuta. Prebacite perce u podmazan pleh za pečenje, premažite ih umućenim jejetom i pospite solju. Pecite ih 10-15 minuta, dok ne porumene.

Izvor: Stvar ukusa



Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti