Popularna makedonska pogača bez kvasca liči na proju, jer sadrži i sir. A zbog kiselog mleka koje se dodaje u smesu biće izuzetno mekana. Ukoliko do sada niste probali sada je trenutak, jer vam neće oduzeti mnogo vremena za pripremu.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 300 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- so
- 70 ml ulja
- 250 g sira
- 200 g kiselog mleka
Priprema:
Umutiti jaja, dodati brašno sa praškom za pecivo, so, ulje, sir, kiselo mleko. Sve dobro izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom, sipati i izravnati. Peći na 200 stepeni oko 50 minuta.
Izvor: Bakina kuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem