Popularna makedonska pogača bez kvasca liči na proju, jer sadrži i sir. A zbog kiselog mleka koje se dodaje u smesu biće izuzetno mekana. Ukoliko do sada niste probali sada je trenutak, jer vam neće oduzeti mnogo vremena za pripremu.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 300 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- so
- 70 ml ulja
- 250 g sira
- 200 g kiselog mleka
Priprema:
Umutiti jaja, dodati brašno sa praškom za pecivo, so, ulje, sir, kiselo mleko. Sve dobro izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom, sipati i izravnati. Peći na 200 stepeni oko 50 minuta.
Izvor: Bakina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus