Gibanica je tradicionalno srpsko jelo koje svi vole, pogotovo ako se servira sa ajvarom ili pošto je sada sezona sa svežim paradajzom. Ono što je najbolje, nije komplikovana za pripremu. Sve sastojke sem kora sjedinite, a onda dodajte i kore koje ste isekli. Ispecite i na stolu je savršena pita kojoj niko neće moći da odoli.
Pročitajte i kako se prave domaće kore.
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 5 jaja
- 200 ml kisele vode
- 400 g jogurta
- 100 ml ulja
- 400 g belog sira
Priprema:
Kore za pitu urolajte i isecite. Trake razdvojite i stavite u posudu. Zatim jaja umutite, pa dodajte kiselu vodu, ulje i jogurt. Dobro promešajte, pa dodajte izmrvljeni sir. Dobro promešajte, pa sipajte smesu preko kora. Lepo sjedinite, pa sipajte smesu u nauljenu tepsiju. Pecite na 200°C oko 45 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus