Čak i ako pre niste mesili testo, ne postoji šansa da vam lepinje sa sirom ne uspeju. Bolji su izbor od kupovanih, a tako se brzo prave da ćete se oduševiti. Čim je sastojcima za testo jogurt, to znači da će pecivo ili hleb biti neverovatno mekani i ukusni čak i sutradan. Dodajte i malo šunke ako želite. 

Sastojci:

  • 400 ml jogurta
  • 150 ml ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 ravne kašičice soli
  • 1 kg brašna 

Za punjenje:

  • 150 g sira
  • 1 belance

Za premazivanje:

  • 1 žumance
  • malo jogurta
  • susam

Priprema:

Pomešajte jogurt, ulje, so i prašak za pecivo. Sjedinite, pa postepeno dodajte brašno. Posle svakog dodavanja mešajte. Na kraju malo umesite rukama, pa podelite na 15-16 delova. Oblikujte loptice, malo spljoštite rukama, pa napunite sirom koji ste pomešali sa belancetom. Zatvorite i opet oblikujte loptice. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Umutite žumance sa jogurtom, pa premažite svaku lepinju. Pospite susamom i pecite na 200°C oko 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE