Čak i ako pre niste mesili testo, ne postoji šansa da vam lepinje sa sirom ne uspeju. Bolji su izbor od kupovanih, a tako se brzo prave da ćete se oduševiti. Čim je sastojcima za testo jogurt, to znači da će pecivo ili hleb biti neverovatno mekani i ukusni čak i sutradan. Dodajte i malo šunke ako želite.
Sastojci:
- 400 ml jogurta
- 150 ml ulja
- 1 prašak za pecivo
- 2 ravne kašičice soli
- 1 kg brašna
Za punjenje:
- 150 g sira
- 1 belance
Za premazivanje:
- 1 žumance
- malo jogurta
- susam
Priprema:
Pomešajte jogurt, ulje, so i prašak za pecivo. Sjedinite, pa postepeno dodajte brašno. Posle svakog dodavanja mešajte. Na kraju malo umesite rukama, pa podelite na 15-16 delova. Oblikujte loptice, malo spljoštite rukama, pa napunite sirom koji ste pomešali sa belancetom. Zatvorite i opet oblikujte loptice. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Umutite žumance sa jogurtom, pa premažite svaku lepinju. Pospite susamom i pecite na 200°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem