Pita od sira jedan je od onih specijaliteta koji su dobrodošli na svakom stolu. A ovaj recept je idealan da ga pripremite sutra za doručak. Umesto klasičnih kora za pitu koristite pita hleb, napravićete je još brže.
Sastojci:
- 150 g mocarele ili nekog kačkavalja
- 200 g svežeg sira
- so, biber po ukusu
- 200 g pita hleba
- 4 jajeta
- 200 ml mleka
- 30 g maslaca
Priprema:
Sveži sir izgnječite viljuškom,a mocarelu (ili kačkavalj) narendajte i sjedinite sve. Podelite na 3 dela. Pomešajte jaje i mleko, dodajte biber i so po ukusu. Isecite pita hleb na 4 pravougaonika. Podmazati posudu za pečenje puterom. Navlažite pita hleb u jajetu i mleku, stavite u posudu za pečenje. Na vrh stavite malo fila od sira i tako do utroška materijala.. Preostalu mešavinu jaja i mleka sipajte preko. Pecite 20-25 minuta na 180°C.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus