Piletinu ste pripremali na različite načine, ali na ovaj garantujemo da niste. Da bi meso bilo sočnije i ukusnije dinstajte ga u sosu od 4 vrste povrća (luk, paprike, paradajz i patlidžan). Piletina će upiti sve sokove i biti još lepša, a sir na vrhu daće joj posebnu draž.
Sastojci:
- 800 g piletine
- 1 crni luk
- 3 paprike
- 1 patlidžan
- 4 paradajza
- 200 g sira (mocarela ili kačkavalj)
- maslinovo ulje
- so, biber, origano, mlevena paprika
Priprema:
Začinite piletinu solju, biberom i maslinovim uljem. Pržite je u tiganju po 2 minuta sa svake strane na umerenoj vatri.
Crni luk i papriku krupno iseckati, propržiti na malo maslinovog ulja. Dodajte patlidžan isečen na kockice i poklopite poklopcem. Pustite da se povrće kuva 8 minuta na laganoj vatri. Zatim dodajte rendani paradajz. Kuvajte 5 minuta . Začinite biberom i origanom. Dodajte pileća prsa i na njih poređajte krugove mocarele ili veće kockice kačkavalja. Sir pospite crvenom paprikom. Poklopite i ostavite na šporetu 5 minuta na umerenoj vatri.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus