Piletinu ste pripremali na različite načine, ali na ovaj garantujemo da niste. Da bi meso bilo sočnije i ukusnije dinstajte ga u sosu od 4 vrste povrća (luk, paprike, paradajz i patlidžan). Piletina će upiti sve sokove i biti još lepša, a sir na vrhu daće joj posebnu draž.

Sastojci:

  • 800 g piletine
  • 1 crni luk
  • 3 paprike
  • 1 patlidžan
  • 4 paradajza
  • 200 g sira (mocarela ili kačkavalj)
  • maslinovo ulje
  • so, biber, origano, mlevena paprika

Priprema:

Začinite piletinu solju, biberom i maslinovim uljem. Pržite je u tiganju po 2 minuta sa svake strane na umerenoj vatri.

Crni luk i papriku krupno iseckati, propržiti na malo maslinovog ulja. Dodajte patlidžan isečen na kockice i poklopite poklopcem. Pustite da se povrće kuva 8 minuta na laganoj vatri. Zatim dodajte rendani paradajz. Kuvajte 5 minuta . Začinite biberom i origanom. Dodajte pileća prsa i na njih poređajte krugove mocarele ili veće kockice kačkavalja. Sir pospite crvenom paprikom. Poklopite i ostavite na šporetu 5 minuta na umerenoj vatri.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE