Jaja i pržena slanina su čest izbor za doručak, a sada možete da ih pripremite na malo drugačiji način. Mafini su svima omiljeni bilo da su slatki ili slani, a ovi od kajgane idealnu su za doručak ili da ih ponesete na posao kao užinu. Brzo i lako se prave, a možete da se igrate ukusima i dodajete sastojke po želji.
Sastojci:
- 6 jaja
- 50 ml mleka
- 100 g kačkavalja
- 100 g slanine
- prstohvat soli
Priprema:
Slaninu isecite na kockice, pa je kratko propržite na malo ulja da dobije rumenu boju. Jaja ulupajte viljuškom, dodajte so, mleko, narendani kačkavalj i prženu slaninicu, pa sve lepo promešajte. Uključite rernu da se zagreva na 180 stepeni. Kalup za mafine premažite sa malo putera, pa u svaki ravnomerno rasporedite smesu. Pecite oko 15 minuta dok ne poprime zlatnu boju. Kada su gotovi ostavite da se malo prohlade u kalupu, pa ih lagano izvadite i služite uz šolju jogurta ili kiselo mleko.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom