Jaja i pržena slanina su čest izbor za doručak, a sada možete da ih pripremite na malo drugačiji način. Mafini su svima omiljeni bilo da su slatki ili slani, a ovi od kajgane idealnu su za doručak ili da ih ponesete na posao kao užinu. Brzo i lako se prave, a možete da se igrate ukusima i dodajete sastojke po želji.
Sastojci:
- 6 jaja
- 50 ml mleka
- 100 g kačkavalja
- 100 g slanine
- prstohvat soli
Priprema:
Slaninu isecite na kockice, pa je kratko propržite na malo ulja da dobije rumenu boju. Jaja ulupajte viljuškom, dodajte so, mleko, narendani kačkavalj i prženu slaninicu, pa sve lepo promešajte. Uključite rernu da se zagreva na 180 stepeni. Kalup za mafine premažite sa malo putera, pa u svaki ravnomerno rasporedite smesu. Pecite oko 15 minuta dok ne poprime zlatnu boju. Kada su gotovi ostavite da se malo prohlade u kalupu, pa ih lagano izvadite i služite uz šolju jogurta ili kiselo mleko.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus