Pripremite ovo brzo i jednostavno jelo za svoju porodicu i svi će biti zadivljeni neverovatnim ukusom. Piletina na potpuno drugačiji način, sa povrćem pa zapečena sa bešamel sosom. Evo kako se pravi i šta vam je sve potrebno.

Sastojci:

  • 1 struk praziluka
  • 2 šargarepe
  • 1 ipo paprika
  • 600 g piletine
  • 3 krompira
  • 150 g paradajz pirea
  • biber, so, majčina dušica
  • maslinovo ulje

Za bešamel sos:

  • 40 g maslaca
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 1 kašika brašna
  • 500 ml mleka
  • 100 g kačkavalja
  • so, biber

Priprema:

Isecite zeleni luk, šargarepu i papriku na male komade. Posolite i dinstajte na laganoj vatri. Pileća prsa isecite na male komade, pa dodajte u tiganj sa povrćem. Krompir isecite i stavite pored povrća i pilećih prsa. Krčkajte 5 minuta na umerenoj vatri. Dodajte paradajz pire, crni biber i majčinu dušicu. Krčkajte kratko pa prebacite u pleh i pecite na 200°C 20 minuta.

Pripremite sos tako što ćete istopiti puter sa maslinovim uljem. Dodajte 1 kašiku brašna. Pržite ga 2 minuta na laganoj vatri uz stalno mešanje. Dodajte mleko i kuvajte još par minuta uz stalno mešanje.
Začinite sa po pola kašičice soli i bibera. Dodajte rendani sir i isključite vatru. Prelijte sos preko piletine i pecite na 200°C 15 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE