Pripremite ovo brzo i jednostavno jelo za svoju porodicu i svi će biti zadivljeni neverovatnim ukusom. Piletina na potpuno drugačiji način, sa povrćem pa zapečena sa bešamel sosom. Evo kako se pravi i šta vam je sve potrebno.
Sastojci:
- 1 struk praziluka
- 2 šargarepe
- 1 ipo paprika
- 600 g piletine
- 3 krompira
- 150 g paradajz pirea
- biber, so, majčina dušica
- maslinovo ulje
Za bešamel sos:
- 40 g maslaca
- 20 ml maslinovog ulja
- 1 kašika brašna
- 500 ml mleka
- 100 g kačkavalja
- so, biber
Priprema:
Isecite zeleni luk, šargarepu i papriku na male komade. Posolite i dinstajte na laganoj vatri. Pileća prsa isecite na male komade, pa dodajte u tiganj sa povrćem. Krompir isecite i stavite pored povrća i pilećih prsa. Krčkajte 5 minuta na umerenoj vatri. Dodajte paradajz pire, crni biber i majčinu dušicu. Krčkajte kratko pa prebacite u pleh i pecite na 200°C 20 minuta.
Pripremite sos tako što ćete istopiti puter sa maslinovim uljem. Dodajte 1 kašiku brašna. Pržite ga 2 minuta na laganoj vatri uz stalno mešanje. Dodajte mleko i kuvajte još par minuta uz stalno mešanje.
Začinite sa po pola kašičice soli i bibera. Dodajte rendani sir i isključite vatru. Prelijte sos preko piletine i pecite na 200°C 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Posni čokoladni kolač sa marmeladom
Kako da napravite potaž od bundeve
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem