Zapečenu piletinu u sosu nikad nije bilo lakše napraviti. Samo pomešate sve sastojke i izlijete u pleh za pečenje. Rezultat je jelo od piletine koje je veoma ukusno i sočno.

Piletina je savršen izbor za ručak, a ovako pripremljena sa tikvicama i sirom će vas oduševiti na prvi zalogaj.

Sastojci:

  • 500 g piletine
  • so, biber, slatka paprika
  • ulje
  • 1 tikvica
  • 150 g pavlake
  • 3 jajeta
  • 300 g rendanog kačkavalja
  • 1 paradajz

Priprema:

Piletinu isecite na kockice i stavite u činiju, dodajte ulje, so, biber i slatku papriku pa dobro promešajte. Poklopite providnom folijom i ostavite 20 minuta da se marinira. Nakon toga umešajte 150 g rendanog kačkavalja. U posebnoj činiji umutite jaja sa pavlakom i dodajte rendanu tikvicu. Tu smesu pomešajte sa piletinom. Izlijte sve u vatrostalnu posudu, pospite ostatkom kačkavalja i poređajte kriške paradajza. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 °C 25 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE