Svi vole prženu slaninu naročito za doručak, a i te kako dodaje šmek svakom jelu. Kako bi bila savršeno hrskava, trebalo bi da je prvo skuvate, tvrdi američki kuvar Rojs Betel. S ovim brzim i jednostavnim trikom slanina će biti ukusnija i hrskavija.

Ovaj kuvar iz Kalifornije podelio je na društvenoj mreži TikTok najbolji savet za pripremu ove namirnice, a iako ovo možda zvuči čudno, on tvrdi da u potpunosti deluje.

- Ako želite da dobijete savršeno hrskavu slaninu, morate da je prvo malo skuvate. Znam da zvuči kao da neće uspeti, ali bićete oduševljeni - kaže on u videu koji je pogledalo tri miliona ljudi.

Objašnjavajući svoju metodu, kaže kako svaki komad slanine ima dva dela, mišić kao tamniji deo i masnoću koja je dobro poznati beli deo.

- Mišići se vrlo brzo termički obrade, masnoći treba više vremena. Zbog toga se jedan deo u toku prženja prepeče, a drugi ostane mekan. Ovo možete da sprečite ako dodate vodu u tiganj, jer to sprečava postizanje previsoke temperature, dajući masnoći dovoljno vremena da se otopi, što znači da će se mišići i salo krčkati podjednako, a slanina će biti ravnomerno hrskava - pojasnio je.

Kada voda potpuno ispari, prema njegovim rečima, slanina postaje lepa i hrskava, meso neće biti prepečeno niti zagorelo, a masnoća će se savršeno otopiti, pa je rezultat fin i hrskav obrok. A kako ceo postupak izgleda pogledajte u videu u nastavku teksta.

kako da slanina bude savršeno hrskava TikTok/noflakeysalt

 Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE