Blender je kuhinjski aparat koji nam definitivno štedi vreme. U njemu možete napraviti razne napitke, smutije, soseve, potaže, kao i sve vrste hrane koja zahteva tečnu ili finu konzistenciju.

Iako postoje brojni razlozi da se prizna značaj blendera u našim užurbanim životima, postoji i ona druga strana a to je da većina ljudi ne voli glasan zvuk blendera ili činjenica da čišćenje blendera može biti jako dosadno i zamorno. Pranje u mašini za sudove se ne preporučuje jer bi oštrina nožića mogla trajno da se ošteti.

Koji je najbolji način za čišćenje blendera?

Iako možete da rastavite ceo blender da biste očistili svaki komad, da li zaista imate vremena i strpljenja da to uradite? Dobra vest je da postoji lak i jednostavan način. Što je najvažnije, biće potrebno manje od jednog minuta da se posao završi.

Za početak, najbolje je očistiti blender odmah nakon što ga upotrebite. To znači da ne pravite smuti ujutru i da pustite blender da stoji na kuhinjskom pultu ceo dan. Da biste očistili blender, napunite ga do pola toplom vodom. Zatim dodajte nekoliko kapi deterdženta za sudove i zatvorite poklopac. Pustite blender da radi 30 sekundi na najjačoj brzini ili jedan do dva minuta na sporijoj.

Ako blender ni posle ovoga nije čist već ima neke naslage hrane možete dodati nekoliko kapi limuna ili sirćeta. A ako ne možete da se oslobodite lepljivih sastojaka, koristite malo sode bikarbone. Međutim, prvo morate da napunite blender vodom i sodom bikarbonom. Uključite ga na nekoliko sekundi i bacite sadržaj u sudoperu. 

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE