Ponekad se zagorela hrana toliko zalepi za dno posude, da ju je gotovo nemoguće očistiti. Ne pomažu ni jaka abrazivna sredstva, ali postiji jednostavno rešenje koje vam može pomoći da vaše šerpe zablistaju kao nove.
Nije u pitanju ni skupa hemija, ni kiselina koja širi neprijatne mirisi celom kućom, već jedna namirnica koju svi uglavniom imaju u frižideru. Reč je o najobičnijem kečapu.
Sve što treba da uradite je da sipate debeo sloj kečapa preko zagorelog dela, ili na spoljni deo šerpe gde se nahvatala rđa i ostavite da stoji oko 20 minuta.
Kad je odstojalo, malo prebrišite sunđerom ili četkicom, isperite sve ključalom vodom i videćete da je kečap rastvorio svu prljavštinu i rđu. Ovaj jednostavan trik možete da primenite i na drugim površinama kao što su zagoreli šporet, zaprljana sudopera, a odličan je i za skidanje rđe sa predmeta u bašti ili na terasi.
Kako ceo postupak izgleda pogledajte u videu u nastavku teksta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem