Ponekad se zagorela hrana toliko zalepi za dno posude, da ju je gotovo nemoguće očistiti. Ne pomažu ni jaka abrazivna sredstva, ali postiji jednostavno rešenje koje vam može pomoći da vaše šerpe zablistaju kao nove.
Nije u pitanju ni skupa hemija, ni kiselina koja širi neprijatne mirisi celom kućom, već jedna namirnica koju svi uglavniom imaju u frižideru. Reč je o najobičnijem kečapu.
Sve što treba da uradite je da sipate debeo sloj kečapa preko zagorelog dela, ili na spoljni deo šerpe gde se nahvatala rđa i ostavite da stoji oko 20 minuta.
Kad je odstojalo, malo prebrišite sunđerom ili četkicom, isperite sve ključalom vodom i videćete da je kečap rastvorio svu prljavštinu i rđu. Ovaj jednostavan trik možete da primenite i na drugim površinama kao što su zagoreli šporet, zaprljana sudopera, a odličan je i za skidanje rđe sa predmeta u bašti ili na terasi.
Kako ceo postupak izgleda pogledajte u videu u nastavku teksta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus